Министърът на вътрешните работи Младен Маринов свика работно съвещание във връзка с

...
Министърът на вътрешните работи Младен Маринов свика работно съвещание във връзка с
Коментари Харесай

Цялото МВР е готово за реакция при влошаване на времето

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов свика работно заседание по отношение на прогнозите за значителни превалявания от сняг и дъжд. Направен е разбор на ситуцията и прогнозите съобщи Маринов пред медиите, представен от вести.бг.

Беше показана цялостната организация и подхванатите ограничения при вероятно усложняване на метеорологичната обстановка в страната.

Проф. Брънзов даде обща картина на прогнозата за времето. От през днешния ден до края на месеца времето ще е динамично. По думите му преваляванията ще бъдат от дъжд, главно в, Югозапазната част на страната, Рило-Родопския масив и се чака петък и в събота да преминат в влажен сняг.

Към момента ситуцията в страната е спокойна, само че поради почналата валежна конюнктура има първите произшествия, като отводняване на няколко обекта, съобщи основен комисар Николов.

Притокът на язовир Кърджали  е залял един мост.  Създадена е организация, тъй че да се употребява въжен мост за спешна помощ и полиция и за доставка на артикули от първа нужда. По високите елементи на Родопите вали влажен сняг. Цялото Министерство на вътрешните работи е готово за реакция при усложняване на ситуацията, съобщи Николов.

Министър Теменужка Петкова заяви, че са подхванати всички превантивни ограничения по отношение на електроенергийната система. Язовирите, които се намират до ТЕЦ-овете също са равнища, които са надалеч над оптималните размери. В непрекъсната връзка сме с електроенегрийните компании, съобщи тя.

Да се съблюдават всички условия при пътувания в зимна конюнктура и да се съблюдават всички разпоредби, с цел да не пораждат рецесии и усложнения в пътната конюнктура, призова Младен Маринов.

 



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР